Ханкок с приходи от продажба на гуми за 1276 милиарда евро

13 август вторник, 2013

Hankook продължава стабилния си растеж и през 2-рото тримесечие на  2013 година

     Hankook като производител на автомобилни гуми, регистрира глобални приходи от продажби - 1276 милиарда евро през второто тримесечие на 2013 г.. Повишените продажби на гуми в ултра-високоскоростния сегмент и увеличената пазарната стойност на марката, като компанията произвеждаща качествени гуми, доведе до стабилно увеличава продажбите на основните пазари на компанията.

Hankook-tires-gumi-ka4estveni-UHP

     Сеул, Корея / Нов-Изенбург, Германия - 30 Юли 2013 - Производителя на първокласни гуми Hankook днес обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на фискалната 2013. Компанията регистрира глобален тримесечен консолидиран приход от 1,276 милиарда евро (1870 милиарда вона), и тримесечна оперативна печалба от 185,2 милиона евро (KRW 271 300 000 000) и ръст на оперативна печалба от продажбите - 14.5%.
     Въпреки променливото търсене на глобалния пазар на автомобилни  гумите през периода от април до юни, глобалните консолидирани приходи на Hankook Tire продължават да поддържат стабилни ръстове на продажбите. За второто тримесечие на 2013г.  приходите на компанията бележат ръст на годишна база от 1,4%. Оперативната печалба, която е ключов атрибут, който измерва представянето на основната дейност на дружеството е още по-впечатляваща и бележи стабилен ръст от 11,3% на годишна база, като по този начин компанията продължава да осигурява добри темпове на оперативната печалба.
     Нарастващото признание на иновативната технология на  Hankook Tire, високото качество, ефективност  ипроизводителност, води до увеличение на продажбите на гуми в премиум сегмента. Продажбите на гуми Hankook със свръх-висока производителност (UHP гуми), продължава да показва бърз и стабилен растеж на пазара, особено на пазарите в Китай и Северна Америка, където продажбите на компанията в този сегмент са се увеличили съответно с 32% и 15%, спрямо продажбите на гуми за предходното тримесечие. Това е ясен показател за нарастващото доверие на потребителите в качеството на гумите произведени от Hankook Tire и тяхната напреднала технология.
     За втората половина на 2013 година, Hankook Tire очакват да увеличат своето конкурентно предимство, чрез по-гъвкава глобална мрежа за доставки, по-специално, тъй като компанията има новоизградени производствени база в Чунцин, Китай и Чикаранг, Индонезия които вече функционират. В допълнение, компанията продължава да насърчава инвестициите в научноизследователска и развойна дейност, поставяйки акцента в развитието на гумите от премиум сегмента /UHP/ чрез авангардни характеристики.
      "Ние сме доволни, че нашите резултати за второто тримесечие на 2013 г. показват солидарността на всички във Hankook Tires, и това е резултат от нашата далновидност и в бъдеще ще бъде стабилна основа за растеж, основан на балансирано глобално продуктово портфолио и съвременни, технолигии, "казава г-н Сеунг Хва Сух, зам.-председател и главен изпълнителен директор на Hankook Tire. Той добавя: "Въз основа на нашите продължаващите капиталови инвестиции за балансиран растеж както количествено, така и качествено, ще продължи да се увеличава нашия нашия дял в световната автомобилна индустрия, докато ние продължаваме по нашия път докато станем топ-5 глобална марка гуми."
По материали на пресцентър на Ханкок
Публикувано от: Даниел Йорданов