Гуми Hankook на 65-то автомобилно изложение във Франкфурт

02 септември понеделник, 2013

Производителят на автомобилни гуми Hankook отново ще присъства на 65-тото автомобилно изложение във Франкфурт което ще се проведе от 12 до 22 септември 2013г.

В последните години се наблюдава засилено търсене на иновативни и интелигентни решения от доставчиците на автомобилни гуми с цел оптимизиране на ефективността на превозните средства в автомобилната индустрия. В допълнение към изискванията за сигурност и кофморт, вече се набляга и на функции като опазване на околната среда и устойчивост на автомобилните гуми. Във тази връзка на провеждащото се поредно изложение на автомобилната индустрия във Франкфурт, Германия през месец септември Ханкок като производител на качествени автомобилни гуми, ще представи своите последни разработики, прототипи и концепции на авангардни автомобилни гуми предназначение да отговорята на нуждите на бъдещата мобилност.

gumi_Hankook_na_avtomobilnoto_izlojenie_Francfurt_2013

Поглед в бъдещето: Шофиране с гуми без въздух и интелигентни хибридни гуми

С цел да се намалят загубите при преобразуване на енергията, са променили цялостната концепция на автомобилните гуми. С новия си проект за автомобилни гуми I-Flex, компанията представя нова непневматична гума, която ще помогне за увеличаване на общата ефективност на превозните средства, като ще им помогне да подобрят енергийния си баланс. До 95% рециклируеми /възстановяеми/ гумите I-Flex са изработени от полиуретанова синтетика в твърда връзка с джатата на автомобилната гума. Тези гуми са значително по-леки от конвенционалното автомобилно колело /гума + джанта/. По този начин значително се намалява разходът на гориво и генерирания шум от автомобилните гуми паралелно с повишената безопасност на превозните средства.

Hankook_i-fLEX-GUMA

Друга концептуална гума на Ханкок е eMembrane която е носител на една от наградите за дизайн RedDot Design Award 2013. Тази автомобилна гума е базирана на концепцията за интелигентите хибридни гуми. Чрез промяна на вътрешната структура, тази концептуална гума има възможност да адаптира протекторната контактна площ на гумата към съответната пътна обстановка. Например когато гумата е в еко режим, централната част на протектора се повдига с което се намалява контактната площ и води до намаляване на разхода на гориво свързано със намаленото съпротивление на търкаляне.

Премиери на автомобилни гуми: Повишена производителност и гуми с характеристики АА - от Европейкия етикет

Ханкок като носител на много спортни успехи с автомобилните си гуми, разширява своята изключителна гама от автомобилни гуми. Гумата Ventus S1 EVO ² SUV е улична версия на флагманската гума на Ханкок, използвана в моторните спортове. Гумата е специално предназначена за спортните многофункционални автомобили и ще има премиера на автомобилното изложение във Франкфурт тази година. В допълнение чисто новата гума Ventus V12 EVO ² допълва новата модерна линия от спортни гуми с една изключително модерна, високо производителна гума предназначена за широка гама автомобили.

По отношение на изискванията поставени от новия европейския етикет на автомобилните гуми, и по-специално потребността от нови екологични показатели и показатели за поведение на мокра настилка, Ханкок въвежда нови версии на гуми класифицирани като АА гуми от най-висок клас на комфорт Ventus Prime2 и горивоефективните Kinergy Eco. Тези гуми вече са налични в определени размери за предстоящия пролетен сезон 2014 и могат да бъдат потърсени на пазара.

 

Публикувано от: Даниел Йорданов