BMV 5-та серия ще се екипира с гуми Ханкок

05 септември четвъртък, 2013

Производителя на гуми Ханкок печели позиции в премиум автомобилния сегмент

Корейския производител на автомобилни гуми Ханкок продържава да разширява своето присъствие в премиум сегмента. От август 2013г автомобилите BMW 5-та серия ще излизат от заводите с гуми Hаnkook Ventus S1 EVO2. След автомобилите MINI, BMW 1-ва серия, BMV 3-та серия това е четвъртия модел от BMW груп който ще излиза от производство оборудван с гуми на Hankook.

Според информация на пресцентъра на Ханкок от 05 септември 2013 - производителя на автомобилни гуми Hankook продължава своята експанзия в премиум сегмента на автомобили , тъй като става доставчик на гуми за оргинално оборудване на автомобилите BMW 5-Series . От началото на месец август , базирания в Мюнхен Баварски производител на изключително успешнии качествени автомобили ще оборудва  фабрично автомобилите от тази серия с високо производителните гуми Hankook Ventus S1 EVO ², първоначално в размер 225/55R17 на W скоростен индекс. Гумите ще се монтират на следните модели автомобили BMW 520i, 528i, 530i, 535i, 520d. 
 BMW 5-та серия е четвъртия модел от BMVW  груп който ще слиза от конвейра оборудван оргинално с гуми Ханкок. "Факта, че сега с нашите гуми се оборудват автомобили от най-висок клас на BMW, потвърждава нашата позиция на световно признат производител на вискокоскоростни гуми от премиум сегмента" - обявява Jin Wook Choi, президент на Hankook Tire и главен директор за Европа. "BMW 5-та серия съчетава впечатляващо шофиране, безопасност и комфорт така, че от тази позиция нашата супер високо производителна гума Venкtus S1 EVO ² е проектирана само да разшири и подобри тези качества на автомобила, без това да окаже негативно влияние върху високите стандарти за горивна ефективност които са присъщи на автомобилите от BMW".

   

Hankook-Ventus-S1-Evo2    Автомобилните гуми Hankook Ventus S1 EVO² са предназначени за водачите на високо-ефективни динамични автомобили, които очакват безкомпромисна спортна производителност във всички параметри от гумите, без да се пренебрегва комфорта, намаления шум от автомобилна и ниското съпротивление при търкаляне. Успешната комбинация на всички всички тези експлоатационни възможности на Ventus S1 EVO ² е резултат от опита на Hankook, като изключителен доставчик на гуми за известните международни състезания за туристически автомобили от сериите  DTM.
     "С нашия опит от DTM както и прилагането на  нашата технология за контрол /Kontrol Technology/, ние проектираме автомобилни гуми с висока производителност, които осигуряват безпрецедентни динамични характеристики , комфорт, ефективност и безопасност", обяснява Клаус Краузе, ръководител на Европейския технически център на Hankook . 

    "Всички гуми за BMW Group в момента се произвеждат в главния завод на компанията в Geumsan в Южна Корея. Високотехнологичната фабрика за производство на гуми, която е специализирана в производството на ултра- високоскоростни гуми, наскоро бе удължена с нов участък за производство на висок клас гуми, и в момента разполага с най-модерните производствени мощности в света".

high-tech-tyre-plant-Hankook

Публикувано от: Даниел Йорданов