Дънлоп с прототипна гума за Опел Монца

18 септември сряда, 2013

Дънлоп с прототипна гума за  Опел Монца

      По време на 65-ото Международно автомобилно изложение (2013) във Франкфурт от Дънлоп разкриха, че компанията е разработила гуми, които допълват изяществото на новия концептуален автомобил  Opel  Monza.
     Новите концептуални гуми са разработени при съвместното сътрудничество  между  Dunlop и Opel, така че да се слеят с блясъка на елегантния и атлетичен дизайн на автомобила. Работата по новите концептуални гуми на Dunlop с размер 245/35 R 21 е стартирала в началото на 2013 и е преминала през много етапи, които да гарантират, че разработеният дизайн покрива всички очаквания и високи стандарти на Opel.
Nova-prototipna-guma-na-dunlop-za-Opel-Monza Дизайнът включва същите елегантни линии, които могат да бъдат открити и в автомобила Monza Concept и подобрява цялостния външен вид на колата чак до гумите. „Екипите на Dunlop и Opel, които работиха върху дизайна и разработването на гумата, се стремяха да създадат гума, чийто дизайн и линии на протектора да подхождат напълно на формите на автомобила. Всеки детайл на гумата е дискутиран, развит и проектиран така, че да оправдае високите изисквания на екипа на Opel”, обяснява Хелмут Фел от иновационния център на Dunlop в Ханау, Германия.

По материали на пресцентъра на Гудиар

Публикувано от: Даниел Йорданов