Зимните гуми на Континентал с победа в първите зимни тестове

14 ноември четвъртък, 2013

Зимните гуми ContiWinterContact TS 850, короновани за победители в първите зимни тестове за 2013г.

На първите зимни тестова за тази година проведени от автомобилнито списание ACE Lenkrad зимните гуми на Континентал за автомобили от ниския и среден клас отново спечелиха първо място.

Тези премиум гуми комбинират късия спирачен път с превъзходно сцепление при задвижване и намалено съпротивление при търкаляне.

ContiWinterContact-TS850-zimni-gumi      В тестовете проведени от специалистите на автомобилното списание ACE Lenkrad, гумите на Континентал спечелиха първо място, състезавайки се с голям брой нови модели зимни гуми  в размер 185/60R15. Като цяло са тествани 14 различни характеристики при шофиране и работа на сняг, мокри и сухи настилки както и съпротивлението при търкаляне което също се е отразило на крайния резултат.  Зимната гума ContiWinterContact TS 850 побеждава всички свои съперници при спиране на заснежени и мокри пътни настилки, по отношение на сцепление на сняг, а също така е постигнала най-добър резултат в теста за работа на сняг и на мокро, както и за своето ниско съпротивление при търкаляне. Тестът е извършен със сътрудничеството между автомобилното списание  ACE Lenkrad (Германия), австрийският автомобилен клуб ARBO и Gesellschaft für Technische Überwachung (GTU, немската организация за технически прегледи).
test-zimni-gumi-Laplandia      Тестовете на зимните гуми проведени от списанието са извършени във Финландска Лапландия и на тестовата писта на Континентал във Франция. Тестовета са направени със зимни гуми произведени във Европа и САЩ, като тестовия автомобил е бил Фолксфаген Поло. Тестовия размер автомобилни гуми 185/60R15 е подходящ за голям брой автомобили от компактния сегмент. Зимните гуми ContiWinterContact TS 850 се произвеждат в голям диапазон от размери  от 14 до 17 цола подходящи и за автомобили в горната част на средния сегмент.

     Тествани са 9 модела зимни гуми от най-добрите производители. В теста са взели участие гумите на Goodyear Ultragrip 8, Мишелин с Alpin A4,  Pirelli с Winter SnowControl 3,  Vredestein с Snowtrac 3, Dunlop с Winter Responce 2, Fulda с Kristall Montero 3, Firestone WinterHawk 3 и Nokian с WR D3 както и Continental с ContiWinterContact TS 850. 

zimni-gumi-testove-Ace-Magazine-2013

Условия при които са проведени тестовете:

Тестови писти: Mellatracks Test World, Ivalo (Финландия), Mireval (Франция) Тестов автомобил: VW Polo (6R), VW Golf VI
спирачен път измерен на сняг: средно забавяне от скорост 50 до 5 км/ч закръглени до метър при покой
измерване сцепление на сняг: Ускорение 8-30 км/ч с активиран тракшън контрол.
Управление на сняг: маршрут с дължина 1300 м, обективна оценка на времето за управление и субективна оценка на поведението.
Спирачен път на мокра настилка: спиране от 80-1 км/ч закръглени до метър при прокой.
Спирачен път на суха настилка: Спиране от 100-1 км/ч закръглен до метър.

 

Надлъжен аквапланинг: 7 mm дълбочина, стойност на повече от 15 на сто плъзгане.
Напречен аквапланинг : 7 mm дълбочина, скорост на максимално странично ускорение.
В кръг: Средно време на обиколка на наводнена кръгова писта с диаметър от 90 метра.
Управление на мокра писта:< Дължина на 1690 метра, обективна оценка на времето за управление и субективна оценка на поведението. 
Управление на сухо: дължни на пистата 850 метра, обективна оценка на времето за управление и субективна оценка на поведението.

Пдробности за преведените тестове можете да видите на сайта на ACE Magazin както и кратък видеоматериал за проведените тестове.

Публикувано от: Даниел Йорданов