Hankook Ventus V12 EVO ² нова гума за лято 2014г

13 януари понеделник, 2014

Нов модел лятна гума на Ханкок - обединява мощно представяне, страхотен дизайн и отлични екологични показатели

     С новата лятна гума  Ventus V12 EVO2 от Ханкок искат да предоставят на пазара на автомобилни гуми, производителност и дизайн, които да вдъхновят спортно ориентираните шофьори към нови вълнуващи граници на скоростта. Новите гуми притежават, посочен протектор с триизмерна блокова структура  и елегантен дизайн и оптимизирана аеродинамична страница. Гумите съчетават стил и перфектни характеристики на управление както и отлични показатели по отношение на опазването на околната среда и постигат отлични постижения за гуми от този клас като нисък шум и съпротивление при търкаляне. Гумите ще бъдат пуснати на пазара през пролетта на 2014г като първоначално гумите Ventus V12 EVO2 ще се произвеждат в 25 от най-атрактивните размери от 16 до 19 цола.

     Протекторът на гумата е посочен с триизмерни блокове познати от предходния модел, който е усъвършестван с по-добри канали за оттичането на водата. Контурът на гумата, разработен с помощта на Multi-Tread-Radius Technology,  получена от успешния опит на Ханкок в моторините спортове, в комбинация с изключително твърда и същевременно олекотена стоманена корда използвана в коланите на гумата, гарантират най-добрия възможен контакт на гумата с пътя при екстремални натоварвания като например в завой с висока скорост.

 
     В протектора на гумата е използвана каучукова смес обогатено съдържание на силика постигнато с помощта на нанотехнологиите при смесването. Тази каучукова смес осигурява високото сцепление на гумите и в комбинация с оптимизираната твърдост на протекторните блокчета, намалява спирачния път с 4-5%.  Специфичната полимерна формула на каучуковаия състав осигурява високо сцепление с мокри настилки, като в същото време позволява да се намали съпротивлението при търкаляне на гумите.
     Използвана е изискана система за охлаждане на контактната повърхност, чрез използване на уголемени вентилиращи перки закотвени в дъното на каналите на протектора позволяват по-бързото разсейване на топлината, което осигурява по-стабилни работни характеристики и удължава експлоатационния живот на гумите. За да се направи удоволствието от шофирането още по- удобно, подобно на своя "голям" брат Ventus S1 EVO2 , новите Ventus V12 EVO2 са оборудвани с протекторни блокчета с аеродинамичен форма на крило, което допълнително намалява шума от гумите и подчертава спортения вид на гумата.
     Новите гуми Ventus V12 EVO2 ще се произвеждат главно в най-съвременния европейски завод на Ханкок в Унгария и ще бъдат на разположение през пролетта на 2014 г. в 25 размер, започващи от 16 до 19 инча с ширини на протектора от 205-255 мм в профилни серии от 30 до 50.

Технически характеристики на Hankook Ventus V12 EVO2

1. Подобрени характеристики за управление
  • Спортен контур на гумите и изключително твърд, ултра-лек колан за предаване на оптимална мощност
  • Охлаждащи ребра разположени в каналите на протектора които увеличават площтта на охлаждане и намаляват топлината в гумата и осигуряват по-стабилно управление.

Hankook-Ventus-V12-cooling-system

2. Безопасно насочване на водата при мокри настилки

 

  • Поточно оптимизираните каналите на протектора отвеждат оптималното количество водата при това изключително бързо.

Hankook-Ventus-V12-water-slice

3. Намаляване на шума още на етап разработка

  • Разработването на 5-стъпков дизайн и специалните блокови ръбове минимизират шума при търкаляне.
  • Специалните вдлъбнатини в страничния дизайн на гумите намаляват шума и вибрациите при висока скорост.

Hankook-Ventus-V12-redused-noice

4. Подобрено съпротивление при търкаляне

 

  • Нова технология за каучукова смес със полимерни съединения

5. Индикатор на превозното средство Alignment
  • Дава водачите на удобен и практичен вариант за проверка на геометрията чрез сравняване на износването на ламелите на двете гуми раменете.

Публикувано от: Даниел Йорданов