Ханкок анонсира проект за нов завод

15 октомври вторник, 2013

Производителите на автомобилни гуми Ханкок представиха план за изграждане на първия си завод базиран във САЩ

     Hankook обявиха последния си план, за изграждане на първия си завод във САЩ. Компанията ще изгради завода в щата Тенеси. Новия завод е още една крачка към изпълнението на стратегическия план на компанията, за превръщането и в една от най-големите компании за производство на автомобилни гуми.

  

 С очаквана обща инвестиция на стойност 800 млн. долара, този първи най-съвременен завод на Ханкок базиран в САЩ, ще осигури допълнителен капацитет за развитие на производството на автомобилни гуми и увеличаване на пазарния дял. След изграждането му това ще бъде 8-мият глобално позициониран завод на Hankook, и се очаква да осигури производството на 11 милиона автомобилни гуми.  Очакванията на Ханкок са първата копка да бъде направена до края на 2014г. като се планира произвоството да започне през 2016г. Освен всичко друго се очаква фабриката да осигури 1800 работни места.
    По този повод г-н Seung - Hwa Сuh, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Hankook Tire, казва: "Новият завод в САЩ ще засили баланса на нашето глобално производствено портфолио, което осигурява производствени бази, разположени в сърцето на всички големи пазари." Той добавя : "с тази най-новата производствена база в САЩ, ние ще бъдем в състояние да предоставм най-качествени автомобилни гуми на място, което  ще отговаря на бързо развиващите се изисквания на потребителите и автомобилната индустрия в САЩ."
     Съобщението беше направено на 14 октомври в Конгресния център "Уилма Рудолф" - Тенеси, в присъствието на губернатора на щата Тенеси - Бил Хаслам, заедно с местни и държавни служители както и представители на медиите.
Щата Тенеси се счита като идеално местоположение на завода за автомобилни гуми  на Hankook, защот то е сърцето на САЩ, и предоставя много добра пътна инфраструктура, включваща железопътен, самолетен  и междущатски транспорт, както и регионален достъп до река Мисисипи и вътрешните водни пътища.
     Nissan, General Motors и Volkswagen имат монтажни заводи в Тенеси, а повече от 900 други автомобилни компании в сектора са активни в щата. Ford, GM и Toyota произвеждат превозни средства в съседния Кентъки.
   Това изграждане на нов завод ще действа като основен двигател за растежа на бизнеса на Hankook Tire в северноамериканския пазар и бързото насищане на  нарастващото търсене на техните гуми в рамките на региона. Също така, този план показва продължаване изпълнението на инвестиционната стратегия на Hankook Tire, и е крачка към изграждането на глобалното произвоствено портфолио което да превърне компанията като водеща в световен мащаб в производството на автомобилни гуми.

По материали на прес центъра на Ханкок

Публикувано от: Даниел Йорданов