Apollo навлиза на пазара за гуми в Шри Ланка

15 октомври вторник, 2013

Apollo Гуми ООД атакува пазара на автомобилни гуми в Шри Ланка, с откриването на първия си марков търговски обект, за продажба на автомобилни гуми в островната държава.

   Кръстен като Apollo Zone, този магазин има за цел да предостави на клиентите пазаруващи на дребно, богатия си опит и по-добро усещане за марката Apollo и нейните гуми, както за леки така и за товарни автомобили. Този специализиран супермаркет за автомобилни гуми, производство на Apollo се намира в търговската част на Galle Road в Коломбо, и се управлява от бизнес партньорите на Аполо, Ideal Wheels & Tyres (Pvt) Ltd.


     Шри Ланка се превърна в един от най-бързо разрастващите се пазари за износ на автомобилни гуми за Apollo, като продажбите са се увеличили с повече от 50 % спрямо същия период на миналата година .
"Шри Ланка е на прага на растеж, особено в регионите, които са най-засегнати от войната, "казва Сатиш Шарма, ръководител на отдела за продажби в Индия. "Освен това, има голям ръст на товарните автомобили, поради бързото развитие на инфраструктурата в цялата страна; това на свой ред, води до увеличаване на търсенето на гуми .
    "Изграждането на брандирани търговски обекти за продажби на дребно, като този, който открихме днес в Коломбо, ще доведе до по-голяма познаваемост на марката Apollo."
     Магазина Apollo Zone е изграден в модерния напоследък формат, на магазините за продажба на автомобилни гуми на дребно, "осигурява визуална привлекателност, комфорт и удобство на клиентите, както и предоставяне на възможност да се запознаят с приложението на гумите и резултатите от тяхното използване преди да направи окончателно покупка" - според търговската компания собственик на магазина. "По този начин, се преодолява пропастта между това, че при покупката на гумите клиента има ниско участие и е необходима експертната помощ от страна на търговеца, за да се даде възможност на клиентите да закупуват правилните гуми, подходящи за техния автомобил и стила им на шофиране."
Налин Велгама председател на  Ideal Wheels & Tyres казва, че самото създаване на смесеното предприятие само по-себе си вече е успех. "Ние сме горди с това, че успяхме да хванем лъвския пай в търговията на гуми за товарни автомобили и автобуси в нашата страна, за изключително кратък период от време - изграждането на магазина Apollo Zone и създаването на широка дистрибуторска мрежа на острова, ще ни дадат възможност да увеличим нашия пазарен дял впоследствие."
      Ideal Wheels & Tyres се р ъководи от Велгама, бивш капитан на отбора по крикет на Шри Ланка; и Аравинда Де Силва заместник-председател. Те са единствените дистрибутори на гуми Apollo в Шри Ланка.

По материали на МТД 15.10.2013

Публикувано от: Даниел Йорданов