Покупката на автомобилни гуми-как избират купувачите.

31 октомври четвъртък, 2013

Какви са мотивите на купувачите, при избора на автомобилни гуми. 

    Едно изследване на руското автомобилно списание "За рулем", направено с посетителите на техния сайт, показва, че една голяма част от тях, при покупката на автомобилни гуми се съобразяват с резултатите от публикуваните тестове за качествата на автомобилните гуми. И най-малко от всичко се съобразяват със съветите на продавачите.
  Въпросното проучване, показва, че 53% от шофьорите при избора на гуми се ръководят от резултатите от тестове, проведени от различни печатни и онлайн медии. За 19% от тях от решаващо значение е цената на гумите, а за 11% е най-важна репутацията на марката. Еднакъв брой от собствениците на автомобили, са отговорили, че преди да закупят гуми се съветват с приятели и се информират във форумите. Общо в анкета са взели участие 1018 души.

kak-klientite-izbirat-gumi

     Неотдавна една френска компания публикува резултати от свое изследване, които показват, че избора на гуми нерядко зависи и от информационния етикет на гумите. Информационния европейски етикет е полезен източник на информация но далеч не дава пълна представа за ефективността на автомобилните гуми.
    От своя страна, трябва да припомним, че есента традиционно е време за покупка на зимни гуми. И въпреки, че тази есен е много топла и слънчева и не предразполага клиентите да извършват разходи за зимни гуми, все пак искаме да напомним, че зимата не е далече и ще дойде изведнъж. Затова нашия съвет е навреме да се подготвите за идващия зимен сезон, като е добре да направите покупката на зимни гуми сега.

По материали на За рулем

Публикувано от: Даниел Йорданов