Континентал откриха нов завод за автомобилни гуми в Калуга

01 ноември петък, 2013

Continental-new-tyre-plant-Kaluga

На 29 октомври 2013 година Континентал официално дадоха старт на производството на автомобилни гуми в новия завод на компанията в руския град Калуга

Изграждането на завода започна през Ноември 2011г и приключи за по-малко от две години.
     - Годишния производствен капацитет на завода е около 4 милиона гуми през първата фаза.
     - Производството на завода е фокусирано върху изработката на втомобилни гуми за леки и лекотоварни автомобили, от марките Континентал, Гиславед и Матадор които основно ще бъдат предназначени за Руския пазар.
     - Континентал инвестират в този завод около 240 милиона евро, което е част от програмата  за глобално развитие на компанията.
       "Новият завод в Калуга в момента е най-съвременния и високотехнологичен завод за гуми сред производствените бази на Континентал и той е основен стълб в дългосрочната стратегия на Континентал за развитие в Русия. Тази огромна стъпка е насочена към нашите клиенти на вторичния пазар за подмяна на автомобилните гуми, както и изпълнение на ангажимента ни към производителите на автомобили, от този регион, които искат да вграждат в новите си автомобили нашите гуми." - казва членът на Управителния съвет и директор на дивизията за производство на автомобилни гуми Николай Сетцер.
       "С откриването на новия завод за гуми на Континентал в Калуга предприятията в сферата на автомобилното производство нарастват до три дузини. Това е много ценно за нас, тъй като този продукт ще бъде произвеждан в Калуга, и нашите инженери не само ще имат възможност да прилагат своите знания, но и ще допринасят за подобряването на автомобилните гуми произвеждани от завода в резутат на научното и техническо международно сътрудничество. Аз съм щастлив, че с успешното сътрудничество на нашите специалисти от  Калуга и експертите от Континентал за такова изключителен проект беше изграден за толкова кратко време." казва управителя на област Калуга Анатолий Артамонов.

New-PCL-tires-plant-Continental-USA

Разширяването особено в страните от групата БРИК ( Бразилия, Русия , Индия и Китай ) е една от основните стратегически цели на Continentals в областта на прозводство на автомобилни гуми  за следващите десет години. Освен инвестициите от около 350 милиона евро годишно за разширяването на съществуващите заводи за произвоство на гуми Continental ще инвестира € 1.0 милиарда в допълнителни производствени мощности в целия свят до 2016 г. с цел да се балансира производството в световен мащаб. Новият производствен обект в Hefei, Китай започнат през 2011 г.  вече е в режим на втората фаза на разширяване като целта е увеличаване на годишния произвоствен капацитет до осем милиона гуми. В същото време е добавен завод за произвоство на велосипеди гуми в Хефей, освен това в момента е в процес на строеж и завода за автомобилни гуми в Sumter, САЩ. 

По материали на пресцентъра на Континентал

Публикувано от: Даниел Йорданов