Гумите на Ханкок ще бъдат оргинално вграждани в BMW X5

14 януари вторник, 2014

Ханкок покоряват и новия BMW X5. 

Hankook-Ventus S1-EVO2-za-BMW-X%

    Корейския производител на автомобилни гуми Ханкок разширява гамата от доставяне гуми за оргинално вграждане в BMW. Водещата гума на фирмата Ventus S1 EVO2 разработена в SUV вариант, още от самото си представяне на пазара ще бъде монтирана като оргинално вграждане в новия BMW X5. След по-ранните усхехи на Ханкок при MINI, BMW серия 1, 3 и 5, BMW X5 вече е петият модел на BMW Group който ще излиза от заводите с оргинално вградени гуми Ханкок. 

     Ханкок продължава своята офанзива в премиум сегмента на германските автомобило строители, тъй като ще предостави ултра високопроизводителни гуми за оргинално вграждане на третото поколение автомибили BMW X5. Още от самото си появяване на пазара тези спортно ориентирани автомобили произведени в заводите в Мюнхен, ще бъдат екипирани с най-ефективните летни гуми на Ханкок. Изцяло новата гума Ventus S1 EVO ² SUV, се характеризира с напълно обновена конструкция и спортно-динамични характеристики изцяло ориентирани към този клас автомобили. Тези летни гуми ще бъдат на разположение и на вторичния пазар за подмяна на автомобилни гуми от пролетта на 2014г. и ще се предлагат в размери от 17 до 21", в серии от 30 до 60 и ширини на протектора от 225 до 315 мм.
     Така BMW X5 е вече петият модел от BMW Group, за който Hankook ще доставя гуми за оригинално оборудване. "Нашата водеща гума е заредена с много иновативни технологии, усъвършенствани функции и дизайн в SUV модела с висока производителност, като този модел е разработен на базата на нашия опит като изключителен партньор в доставката на автомобилни гуми за екипа на BMW в DTM", казва Jin - Wook Choi, президент и главен оперативен директор на Hankook за Европа и страните от ОНД. "Нашите най-добри гуми от премиум сегмента, осигуряват спортно усещане от шофирането в съчетание с изискванията за безопасност и луксозен комфорт, и в същото време са щадящи за околната среда. Това прави новия Ventus S1 EVO2 SUV още един изключителен пример за Kontrol Technology, нашата философия за съчетаване на технологиите, върхова производителност и безопасност във всички наши продукти."
   Особенно сложната технология на Ventus S1 EVO2 SUV с нейните многобройни протекторни закръгления и двуслоен коприна каркас, осигуряват максимална контактна площ на гумите при всякакви условия. Гумата впечатлява не само с изявената си устойчивост на аквапланинг, но също така и с оптимален контакт на пътя и перфектен баланс както при мокри, така и при сухи условия. Сигурния  контрол при движение и висока безопасност при високи скорости също са важните качества на тази гума. Иновация вдъхновена от DTM - 3-пластов блоков дизайн на гумата със своята специфично, стълбовидно подреждане на блокчетата по външните ребра осигурява подобрена контактна площ на гумата, като намалява износването и по този начин се гарантира по-ефективно сцепление през целия жизнен цикъл на гумата.
     Гумата Ventus S1 EVO2 SUV притежава каучукова смес обогатена с най-ново поколение силициева смес с оптимизирана система за кръстосано свързване, която подобрява сцепление на мокро, износването и термична устойчивост на стареене. Използването на стирен полимерна формула с високо сцепление, позволява подобрено представяне на мокра настилка, докато съпротивлението при търкаляне е намалено като осигурява отлични екологични показатели. Гумата притежава финна система за охлаждане с повърхностни разширени перки, закотвени до основата на каналите на протектора и трапчинки генериращи микро-турболенция, разположени по външните ръбове на раменния блок. Това позволява по-бързо разсейване на топлината за по-стабилни характеристики на управление и удължава експлоатационния живот на гумите. С цел да се осигури по-комфортно шофиране, новият Hankook UHP флагман е оборудван със специфочна аеродинамична странична стена която допълнително намалява шума на гумите, а също така подчертава спортния външния вид на гумата. Гумите Ventus S1 EVO2 SUV се произвеждат основно в най -съвременната фабрика на компанията в Унгария.

Публикувано от: Даниел Йорданов