Как да поръчам?

Преди всичко за да направите Вашата поръчка трябва да имате регистрация -  а това означава да си въведете имената, телефонен номер за връзка и адрес за доставка. Вашите данни не ни трябват за нищо друго, освен за да се свържем с Вас, и да ви изпратим гумите които сте си поръчали на точния адрес.
 
 
 

1. Избор на гуми

Избора на гуми става по няколко различни начина:

1.1.Когато знаете размера на гумите които търсите използвате търсачката намираща се под главното меню - избор на гуми по параметри на гумите

filtar-search-gumi

 • след което можете да изберете ширината на гумата, относителната височина и накрая диаметъра на джантата. Полетата са взаимно свързани и затова ако се избират се избират в този порядък
 • филтър за избор срока за доставка 1 ден или 14 работни дни - не е зъдължително по подразбиране ви показва всички възможни гуми за доставка
 • Също така можете да си изберете предпочитан производител /не е задължително/ по подразбиране показва гумите на всички доставчици
 • сезонност на гумите /зимни, летни и всесезонни/ също не е задължително. По подразбиране показва всички гуми.
 •  Ако е необходимо маркирате чека Run on Flat /те се използват само ако автомобила ви е оборудван със система за следене на налягането в гумите/
 • С натискането на бутона  button_search. системата претърсва базата и Ви извежда  списък на търсените гуми по избраните по-горе от Вас критерии.
 • Можете да филтрирате резултатите по срок на доставка 1 ден или 14 дни. Като трябва да се има в предвид, че гуми с доставка 14 дни се доставят от Европейски складове само по изрична ваша поръчка на такива гуми.

В зависимост от това дали гумите са налични на склад или не бутона за поръчка има различен вид и надпис. Когато гумите са налични на склад /т.е. има повече от 1 брой/ бутона за поръчка е червен с надпис , а когато гумите не са налични на склад в България бутона за поръчка е сив на цвят и с надпис button_zapitai. Натискането на този бутон Ви препраща към контактната форма от менюто button_for_our за да отправите запитване или въпрос към служителите обслужващи електронния магазин.

1.2.Когато не знаете размера на гумите но знаете модела на автомобила си използвате търсачката намираща се под главното меню - избор на гуми по модел автомобил

 

 •  Последователността е отново задължителна тъй като полетата са свързани първо се избира марката на автомобила
 • След това се избира модела на автомобила
 • След това модела на купето както и година на производство - след този избор отдясно се визуализира снимката на автомобила
 • и накрая избирате вида на двигателя кубатура, мощност и други параметри
 • Накрая с натискането на бутона търси се претърсва базата и за съответния автомобил връща допустимите размери гуми които могат да се поставят на този автомобил.
 • При избиране на някой от размерите - от базата с гуми се извеждат на екрана съответните размери от всички марки 

В зависимост от това дали гумите са налични на склад или не бутона за поръчка има различен вид и надпис. Когато гумите са налични на склад /т.е. има повече от 1 брой/ бутона за поръчка е червен с надпис , а когато гумите не са налични на склад в България бутона за поръчка е сив на цвят и с надпис button_zapitaiНатискането на този бутон Ви препраща към контактната форма от менюто button_for_our  за да отправите запитване или въпрос към служителите обслужващи електронния магазин. До момента в който търсачката по автомобили проработи можете да използвате този линк на tyremanager който работи по подобен начин за да уточните размера на необходимите гуми за Вашия автомобил. 

1.3. И последния вариант е чрез последователни избори в лявото меню да стигнете до желаната от Вас гума по марка, модел и конкретен размер.

2. Поръчка

В зависимост от това дали гумите са налични на склад или не бутона за поръчка има различен вид и надпис. Когато гумите са налични на склад /т.е. има повече от 1 брой/ бутона за поръчка е червен с надпис , а когато гумите не са налични на склад в България бутона за поръчка е сив на цвят и с надпис button_zapitaiНатискането на този бутон Ви препраща към контактната форма от менюто button_for_our  за да отправите запитване или въпрос към служителите обслужващи електронния магазин. 

2.1. Начало на поръчката-отваряне на потребителската кошница

След като сте избрали желаните от Вас гуми можете да преминете към процеса на поръчване който започва с натискането на бутона  с което  ги добавяте в потребителската си кошница. В лявата кутийка се показва бройката на поръчаните от вас гуми. Можете да променяте количеството ако е необходимо. С натискането на този бутонПроменете количеството, като маркирате числото в полето, коригирате цифрата и натиснете този бутон. запомняте нововъведеното количесто.

Избраните стоки могат да се изтриват от кошницата ако искате да се откажете от избора си като маркирате квадрадчето в дясно и натиснете червеното кръстче до него.

Ако натиснете бутона button_prodalji, ще можете да се върнете и да добавяте нови стоки в кошницата си. При натискане на бутона button_plati продължавата с 1-ва стъпка на поръчката.

Кошницата е място, в което се съхраняват избраните от Вас продукти. Можете да добавяте и изваждате продукти по всяко време. Когато искате да поръчате избраните продукти, просто трябва да изберете бутона button_plati, по този начин преминавате към поръчване на гумите.

2.2. Избор на начин за доставка

При стъпка 1 от 3 можете да редактирате предпочитания адрес за доставка и да изберете начин на доставка според който се формира и цената на доставката. В настоящия момент можете да избирате между доставка със Спиди или Еконт. Получаването на гумите от наш офис, при ваше желание, не изключва заплащането на доставката защото гумите винаги пътуват със куриер от някъде до нашия офис.

Step 1 of 3

Също така можете да запишете някакви забележки, инструкции или обяснения по поръчката насочена към изпълнителите в полето Специални инструкции или забележки по поръчката.

 • ако не сте регистриран и пазарувате за първи път трябва да въведете  име, адрес, електронна поща и телефон за да могат нашите оператори да се свържат с Вас и да уточнят подробностите по Вашата поръчка. Ако сте регистриран при входа в системата с вашето потребителско име /e-mail/ данните с коите сте се регистрирали се визуализират /при необходимост можете да си ги редактирате/

След натискането на бутона button_next преминавате към стъпка 2 от поръчката - уточняването начина на плащане.

2.3. Избор на начин за плащане на поръчката

На втората стъпка от поръчката можете да изберете начина по който ще платите поръчката. Задължително се избира един от предложените начини иначе не можете да продължите напред.

Step 2 of 3

С натискането на бутона button_next се преминава към последната стъпка 3 от поръчката при която вие виждата цялата информация отнасяща се до стоките в поръчката, цената, начина на плащане и доставката.

2.4.Потвърждаване на поръчката от страна на клиента

Step 3

Потвърждаването на Вашата поръчка приключва с натискане на бутона 

3. Потвърждаване на поръчка

След като направите поръчка, наш служител ще се свърже с Вас (в работно време от понеделник до петък) в рамките на 4 часа след като сте направили поръчката за уточняване подробностите и както и за потвърждаване на поръчката. Поръчката се смята за потвърдена едва след разговор с нашия служител и уточняване на всички подробности касаещи наличноста на стоката.

На всяко ниво от обработката на поръчката и промяна на нейния статус Вие получавате e-mail с който бивате уведомен за промяната на статуса и.  
Поръчки, направени извън работното време или в почивен ден се обработват през следващия работен ден.

4. Доставка

За гуми, налични на склад, срокът за доставка е до 2 работни дни от датата на потвърждаване на поръчката от наш служител. За гуми, доставяни от чужбина, срокът за доставка е до 14 работни дни. 

Доставката се осъществява чрез куриерски фирми и включва поръчаните стоки, гаранционната карта и фактура (за юридически лица).

5. Цени за доставка.

Доставката се извършва с куриер на територията на България. Доставката на автомобилните гуми е безплатна за вас /т.е. извършва се за наша сметка/ при доставка със Спиди до всички населени места в България, които се обслужват от Спиди.

Доставката със други фирми се заплаща по тарифата на съответната куриерска фирма.

Доставката със други куриерски фирми се заплаща от клиента, според тарифата на съответната куриерска фирма. 

6. Начин на плащане

Заплащането на стоките става по един от следните начини. Изберете най-удобния за Вас начин:

 •  Наложен платеж /в брой при доставката/ по куриера
 •  По банков път
 •  С Jet Credit

6.1.Плащане с наложен платеж

 •  Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката, става при получаването й от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че клиента изрично е упоменал това при създаването на поръчката.
 •   Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес. Приемането става от клиента или трето лице от негово име, което лице трябва предварително да бъде посочено от клиента, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и/или заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Поръчката на клиента се доставя на посочения от него адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована и съгласно ползвания транспорт за доставка. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и "ГУМИТЕ БГ" ЕООД се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

6.2.Плащане по банков път

Ако сте избрали този начин, можете да извършите банков превод, като използвате платежно нареждане за превод по сметка на "ГУМИТЕ БГ" ЕООД и в основание за плащане посочите вашия номер на поръчката.

Банкова сметка:

IBAN: BG75RZBB91551000862861

BIC: RZBBBGSF

РАЙФАЙЗЕНБАНК ЕАД 

* Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на цялата сума по сметката на "Гумите БГ" ЕООД

* Транспортните разходи се включват в поръчката и са за сметка на клиента.

6.2.На лизинг с БНП Пари Ба

Ако сте избрали този начин на плащане, това означава, че трябва да очаквате обаждане от служител на БНП Пари Ба в което той да прецени дали може да платите на лизин чрез тях. Ако бъдете одобрен, тогава трябва да подпишете договор за лизинг с БНП Пари Ба и след потвърждение от тяхна страна, че договора е подписан можем да преминем към доставка на поръчаните гуми.

 

7. Рекламация

При доставка можете да се откажете от стоките, в случаите когато: 

 • доставената стока явно не съответства на заявената и това може да се установи чрез обикновения й преглед;
 • при транспортирането на стоката, тя е била повредена.

Рекламации след получаването на стоките се извършват съгласно условията описани в Гаранционната карта.