195/65R15 91H MP 42 Elite 2

Ширина на гумата: 195
Височина на гумата: 65
Диаметър на джантата: 15
Товарен индекс: 91
Скоростен индекс: H
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Срок за доставка: Неизвестен

Matador MP 42 Elite 2

     Автомобилната гума МР 42 ELITE 2, специално е разработена като изключително комфортна съгласно изискванията на концерна Volkswagen за автомобилите SKODA OCTAVIA. Тя е пътна гума за автомобили от средния и по-високо от средния клас и клас лукс за скоростни категории "H" до 210 км/ч, "V" до 240 км/ч и "W" до 270 км/ч с повишено съдържание на силика и висока безопасност на движение на мокри и сухи покрития.
Гумата ELITE 2 се предлага в два начина на изпълнение:
-  с 3 канала за гуми с ширина на профила до 205 мм (включително);
- изпълнение с 4 канала за по широка стъпка на гумата (215 мм и повече).
ELITE 2 предлага удобство и безшумност при шофиране, превъзходни характеристики на мокри и сухи пътни покрития. Сместа със силика допринася за понижаване на съпротивлението при търкаляне, и оттам водят до икономия на гориво. Тези свойства са подчертани и с маркировката за екологичност четирилистна детелина. При разработката на гумата са били използвани нови компютърни методи за оптимизация на шарката на протектора и страницата на гумата.
Характеристика:
- предназначена за семейни автомобили от средния, високия и клас лукс
- Шарката на протектора без посока отразява необходимостта от комфорт на шофирането, пътно поведение  и безопасност при движение,
- Гумата има добре балансирани експлоатационни качества: безопасност, удобство, пътно поведение и по този начин е подходяща за шофьорите които предпочитат комфорта и бързината при шофиране.