245/45R17 99V MP 92 Sibir Snow XL

Ширина на гумата: 245
Височина на гумата: 45
Диаметър на джантата: 17
Товарен индекс: 99
Скоростен индекс: V
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
73 dB
Усилена гума:XL
Срок за доставка: 2 дни

196.00лв.MP 92 Sibir Snow M+S

Нова гума от Матадор  - Sibir Snow SUV - Специално за зимата
Специалиста за зиминия сезон 2012/2013 – това е новата генерация зимни гуми MP92 Sibir Snow SUV M+S с красив асиметричен протектор без посока, предназначена за зимно шофиране в широкия клас на SUV и 4x4 автомобилите. Тази гума осигурява отлично сцепление и безопасно управление при зимни условия и се произмежда в  25 размера от 15" до 20" и скоростни категории (индекс) от "T" до "V" (190 km/h до 240 km/h). 
Добавката Snow в името на гумата означава, че тя е предназначена за използване в Европейските зимни условия без да се монтират шипове.
Обозначението SUV – Sport Utility Vehicle – предполага използването на гумите в семейни автомобили както за обикновенно зимно пътуване така и за пътуване по планински терени до хижи за да се карат ски. По-високата маса на SUV автомобилите генерира по-големи инерционни сили при управление и спиране – автомобила се опитва да продължи своето движение при спиране и тогава са необходими точно тези гуми за да спрете навреме, особенно при зимни условия.
Зимните гуми MP92 Sibir Snow M+S SUV са маркирани със символа за зима на страничната стена на гумата и показва, че гумите успешно са преминали теста за зимно сцепление  ASTMF – 1805.

Ключови предимства:

  • По-агресивен зигзагообразен дизайн на протектора, Повече странични канали и ръбчета за зацепване. По този начи снегът по-лесно се заключва в протектора и осигурява по-добро сцепление със заснежения път. Големия брой зацепващи ръбчета гарантират по-добро представяне на гумата през зимата. По-добро сцепление на сняг и по-добра спирачна ефективност при зимни условия.

  • Протектора се характеризира с отворена вътречна част, директни надлъжни канали по-балансиран състав на каучуковата смес. Много добри спирачни характеристике на мокра настилка, намален риск от аквапланинг.

  • Затворено рамо във външната част на протектора в комбинация с 3-D ръбчета в протекторните блокчета. Гумите осигуряват висока твърдост на протектора за много добро управление на мокри настилки особено при зимни условия.

  • Оптимизирана скованост на протектора, 3-D ръбчета и променливите размери на протекторните блокчета осигуряват равномерно разпределение на налягането върху целия отпечатък на гумата, като по този начин намаляват износването и осигуряват отличен комфорт при пътуване.

Графика на характеристиките на гумата

tyre Matador mp92 Performans chart