185/80R14 102/100R AGILIS X-ICE NORTH

Ширина на гумата: 185
Височина на гумата: 80
Диаметър на джантата: 14
Товарен индекс: 102/100
Скоростен индекс: R
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Michelin
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
70 dB
Срок за доставка: Неизвестен

MICHELIN Agilis X-ICE North

Подобрена мобилност за шофьорите на лекотоварни микробуси и ванове при тежките зимни условия

Ключови ползи

  • Безопасност
  • По-дълъг пробег
  • По-голяма здравина и якост

В гумата са използвани нови разработки и иновации на Michelin за да се осигури безопасно, ефективно и икономично шофиране
Оргинален протекторен дизайн за повишено сцепление на задвижване
Подобрена стабилност със технологията на Michelin - StabiliGrip
По-рентабилна благодарение на шиповете на Michelin - Exclusive Stud
Повече каучук в протектора за по-добро сцпление на заледени пътища
Яка и дълготрана, ден след ден

Гумите AGILIS-X-ICE-NORTH с нови шипове по спецификация на Мишелин

Новый шип

За гумите MICHELIN Agilis X-Ice North се препоръчват нов модел шипове, произведени съгласно техническата спецификаци яна Мишелин MICHELIN и взаимствани от най-добрите образци шипове за леки автомобили. Това позволява да се увеличи експлоатационния живот на на шиповете с  30% в сравнение с предшественика - Agilis 81 Snow Ice. Освен това тази гума на MICHELIN - Agilis X-Ice North има два пъти повече шипове спрямо своя предшественик, което значително подобрява сцеплението на лед.

Гумите AGILIS-X-ICE-NORTH с ламели от тип StabiliGrip

Ламели Stabiligrip

Триизмерни ламели Stabiligrip – това осигурява голям брой зацепващи ръбчета за сцепление със снежни и заледени повърхности, а също така подобрена твърдост в структурата на протектора. Тези ламели имат възможност навреме и бързо да стабилизират блокчетата на протектора, както при надлъжни така и при напречни натоварвания, което значително подобрява управляемостта на автомобила с тези гуми MICHELIN Agilis, също така устойчивостта при повишен полезен товар.

УВЕЛИЧЕНО КОНТАКТНО ПЕТНО

Увеличеното с 27%* контактно петно на гумата MICHELIN Agilis все повече приема квадратна форма. Повечето каучук в мястото на контакта, а също така и специфичния му състав, високоустойчив на износване и разкъсване това съществено подобрява пробега на гумата с 20%

Защита от наранявания

Гумите MICHELIN Agilis са станали по-дълготрайни, благодарение на осем специални защитни вложки, които намаляват отрицателното въздействие на околната среда (удари, стържене в бордюри и др). А двойния каркас не само намалява риска от повреди по гумата  но и увеличават полезната товароносимост на гумата.