205/60R16 92H TL Nokian H

Ширина на гумата: 205
Височина на гумата: 60
Диаметър на джантата: 16
Товарен индекс: 92
Скоростен индекс: H
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Срок за доставка: 2 дни

155.00лв.Nokian H

Надеждна лятна гума за всякакви условия

Летните гуми Nokian H са подбедител на теста, за 2012г на летни гуми, на германското автомобилно списание “Auto Zeitung” в който те се отличени с оценка “силно препоръчителни”. В цялостната оценка на гумите, Auto Zeitung (6/2012) казва следното за тези гуми: “Една абсолютна победа за Nokian H която не само осигурява отлични характеристики на мокро, но също така се представя напълно убедително както на сух път така и по отношение на съпротивлението при търкаляне.”
     Лятото поставя сериозни изисквания по отношение на гумите, неравни повърхности, променливи температури и неочаквани дъждове. Всичко това е предпоставка за използването на едни безопасни и надеждни гуми при всякакви условия.
     В тази връзка гумите Nokian H и Nokian V и двете разработени на базата на един и същ напълно обновен протекторен дизайн. Основната разлика в двете гуми е в състава на каучука и структурата на гумите. И двете гуми са оптимизирани за да функционират по най-добрия начин всяка в нейните съответствени скоростни категории.

Нисък разход на гориво

Гумите Nokian H със техната специална каучукова смес обогатена със силика - Nokian Cool - значително намалява разхода на гориво.

Превъзходно сцепление на мокри настилки

Летните гуми Nokian H със своя асиметричен протекторен дизайн гарантират превъзходно сцепление и стабилност на мокри настилки. Посочничните канали на протектора ефективно насочват водата извън контактното петно на гумата с пътната настилка. Специфични каучукови "запушалки"  на протекторните канали намаляват пръскането на вода по предното стъкло и настрани от автомобила.

Ключови предимства на г:

  • Превъзходно сцепление и стабилност на мокра настилка
  • Ефективно предпазване от аквапланинг
  • Специални стопери на плискането на вода подобрява безопасността при движение
  • Ниско съпротивление при търкаляне