225/70R15C 112/110S TL Nokian Hakka C Cargo

Ширина на гумата: 225
Височина на гумата: 70
Диаметър на джантата: 15
Товарен индекс: 112/110
Скоростен индекс: S
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
72 dB
Срок за доставка: Неизвестен

Nokian Hakka C Cargo

Издръжлива и стабилна лятна гума за микробуси с тежки товари

Nokian Hakka C Cargo е двоен победител в тестовете на автомобилните списания  „pro mobil“ и „Firmenauto Transporter“.

     Освен това лятната гума Nokian Hakka C Cargo е двукратен победител в теста на “Firmenauto Transporter” (4/2012), списание за лекотоварни автомобили и управление на автопаркове, като са взети в предвид тези "силни страни" на гумата: “Много добра както на сухи така и на мокри настилки. Висока устойчивост на аквапланинг. … ниско съпротивление при търкаляне.” Цялостната оценка “добра” е получена за тестваните гуми на  Nokian за лекотоварен микробус с предно задвижванеи размер 225/65R16 C и също така в размер 235/65R16C за микробуси със задно задвижване.

     Nokian Hakka C Cargo се управлява лесно и с тежки товари. Факта че гумата не е с посока на движение, позвалява тя да бъде монтирана на всички оси на автомобила без значение предна или задна.
      Cargo версията на гумата предназначена за тежки автопаркове прилича на гума за товарен автомобил по своята структура и дизайн на протектора. Здравата и стабилна конструкция на гумата позволява лесно транспортиране на карго и ван товари с голям товарен индекс.

Добра стабилност при шофиране

     Триъгълната поддръжка на блоковите елементи на протектора осигурява увеличена странична стабилност на протектора, което е много важно при транспортирането на тежки товари. Тази поддръжка също така влияе върху по-ниското износване и запазва формата на гумата за по-продължителен експлоатационен период.
      С цел намаляване на генерираната топлина по време на движение, в рамнената част на гумата има допълнителни охлаждащи отвори. Твърдоста на протектора кобинирана с широкия страничен ъгъл на рамото осигурява отлична стабилност при шофиране.

Информационна зона за визуализиране на правилното налягане на гумата

    Правилното налягане на гумата е изключително важно за професионалното шофиране при тежки товари. Коректното налягане с което са напомпени гумите подобрява реакциите на гумата на движенията на волана, държи колата стабилно, намалява съпротивлението при търкаляне на гумата и оттам намалява и разхода на гориво.
      За първи път гума то този клас и то именно Hakka C tyres притежава такава иноформационна зона в която можета да запишете правилното налягане на гумата, която е позната от гумите за леки автомобили на Нокиан.

Ключови предимства:

  • Здрава и издръжлива конструкция
  • Добри резултати при шофиране
  • Прецизна реакция на волана по време на шофиране, дори и със тежки товари