215/60R17 100H TL Nokian HT SUV XL

Ширина на гумата: 215
Височина на гумата: 60
Диаметър на джантата: 17
Товарен индекс: 100
Скоростен индекс: H
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
72 dB
Усилена гума:XL
Срок за доставка: 2 дни

183.00лв.Nokian HT SUV

Издръжлива лятна гума за SUV автомобили предназначена за груби пътища

     Лятната гума Nokian HT SUV е най-добра на асфалтови пътища, но се представя също така много добре и на пътища без настилка: със своя SUV можете да се измъкнете от главните пътища и да се поразходите из по-малки второстепенни и трудни за придвижване пътища покрити със пясък и чакъл. 
      Основата на гумата Nokian HT SUV разработена специално за SUV автомобили. Стоманените колани на основата са покрити със найлонови такива, които подобряват добрата обратна връзка на гуматаT. Подсилените рамена на гумата със колани и единични телени орнаменти гарантират, че гумата може да се справи и с трудни терени.
      Асиметричния протекторен дизайн осигурява прецизност и безопасен контрол на сух и мокър път. Специални изхвъргачи на камъни,разположение в каналите на протектора, предпазват нараняването на гумата от малки камъчета които засядат в протекторните канали. Самопочистващия се протектор намалява до минимум повредите от малки камъчета които нараняват гумите..
      За движение по пътища покрити с пясък и други меки настилки, гумата с разполага с така начените "офф роуд нокти" вградени в рамената на гумите които осигуряват ефективно придвижване и спиране.

Nokian Cool Silica – каучукова смес в протектора която гарантира сцеплението при всякакви условия

     Новата каучукова смес със съдържание на силика, Nokian Cool Silica, е предназначена за особено трудни и променящи се условия където големите промени в температурите са нормално ежедневие.
      Гумите имат отлично сцепление както на мокри така и на сухи настилки. Устойчовостта на износване също е на най-високо ниво. Гумата е така проектирана, по отношение на устойчивост и безопасност, че да запази характеристиките се на едно ниво през целия период на експлоатация.
     Новата конструкция Double Mud Stopper на контакната повърхност, удължава експлоатационния живто на гумата и джантата. Изхвъргачите на мръсотия,  предпазват замърсявания, кал и малки камъчета да попаднат между гумата и джантата.
      Този нов член от семейството летни гуми на Нокиан, се произвеждат в широк диапазон от размери, достъпни в скоростни индекси  T и H, предназначени да покриват повечето от популярните Европейски  SUV автомобили.

Ключови характеристики:

  • Спетциална разработка да издръжливост при експлоатация от SUV автомобили
  • Отлично сцепление на всички настилки
  • Комфортна гума за универсална употреба