165/65R13 77T TL Nokian i3

Ширина на гумата: 165
Височина на гумата: 65
Диаметър на джантата: 13
Товарен индекс: 77
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
71 dB
Срок за доставка: 2 дни

72.00лв.Nokian i3

Комфорт и икономичност

Лятната гума Nokian i3 се произвежда в T скоростен индекс(190 km/h), и е предназначена за малки и средни семейни автомобили.

Притежава най-добрите характеристики на управление

     При разработката на Nokian i3 са използвани много иновативни технологии които са се доказали при гумите от високо скоростния сегмент UHP (ultra high performance) предназначен за управление при висока скорост.
      Nokian i3 е асиметрична гума което означава, че външните и вътрешните части на протектора се различават една от друга. Това е една характеристика която е присъща на гумите от високоскоростния UHP седгмент. Дизайна с твърдо външно рамо и широки вътрешни канали позволяват лесно управление и подобряват стабилността на гумата.

Въвежда нови критерии за безопасност и устойчивост

     Гумата Nokian i3 притежава добро сцепление в дъждовни и хладни условия. Изцяло силициавата композиция (Nokian cool silica каучукова смес) е проектирана за студените северни условия. Гумата осигурява своите характеристики на сцепление дори и в студените пролетни утрини, когато температурите падат и под 10 градуса по Целзий.
      Гумата притежава три основни канала, както и напречни канали отворени към страницата на гямата,  които осигуряват отлични характеристики на устойчивост на аквапланинг.
      Акустично оптимизирания протектор и шумови кухини в каналите, поглъщат генерирания при движението шум.
      Екологичния характер на гумата се изразява основно в две нейни черти. Подобно на другите гуми на Nokian, и тя се произвежда при отсъствието на високо ароматни масла.  Гумата също така е икономична - има ниско съпротивление на търкаляне и консумира малко гориво.

Ключови характеристики:

  • Поддържа добро сцепление в дъждовни и хладни условия
  • Отлична устойчивост на аквапланинг
  • Ниско съпротивление на търкаляне и малка консумация на гориво