225/55R16 99V TL Nokian V

Ширина на гумата: 225
Височина на гумата: 55
Диаметър на джантата: 16
Товарен индекс: 99
Скоростен индекс: V
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Срок за доставка: Неизвестен

Nokian V

Безопасна и надеждна при всякакви условия

     Зелената лятна гума Nokian V е оценена като „good" според решението на германската автомобилна асоциация ADAC. Нейните силни страни според специалистите от ADAC: "Много балансирана лятна гума, добра във всички изпитания свързани със безопасността, най-добра марка на мокра настилка". Резултатите от проведените тестове на лятната гума Nokian V са оценка  „добра" в тестовете на сухи и мокри настилки, разход на гориво и износване.

     Летните гуми Nokian V са победители, с оценка  "много препоръчителни", в тестовете на летни гуми 2011г на автомобилното списание „auto motor und sport", един от лидерите в Германия сред списанията за автомобили. "Много добро поведение при шофиране и отлични спирачни характеристики както на мокри така и на сухи настилки, нисък шум на пътя, много ниско съпротивление при търкаляне" така това популярно автомобилно списание описва хаарактеристиките на безопасност и горивна икономичност на летните гуми Nokian V. 

     Лятото поставя много сериозни изисквания пред гумите. Неравни повърхности, променливи температури и наводнени от дъждовете пътища са предизвикателства пред Нокиан които ги карат да разработят гума която е безопасна и надеждна при всякакви метео условия. Редуващите се различни пътни настилки и бързата промяна на времето, изискват специални свойства от гумите.
     Летните гуми Nokian H и Nokian V и двете използват един и същ силно развит нов протекторен дизайн. Основните разлики са в каучуковия състав и архитектурата на гумите. И двете гуми са оптимизирана така, че да функционират по най-добрия начин всяка в нейните скоростни категории.

Летни гуми за високи скорости

     Структурата на по-високо скоростната гума Nokian V е по-твърда, като по този начин гумата се държи много спортно. Използването на нови, съвременни, технически решения подобряват безопасността при движение и експлоатационния живот на гумите.

Ефективно предпазва от възникването на аквапланинг

     Новите иновативни технически решения ефективно предпазват гумата от изпадане в аквапланинг. Функционирането на вътрешното рамо, като водотвеждаща система, е базирано на принципа на водосбора на реките. Тесни ориентирани с посока канали, и специални водонаправляващи водачи, ефективно премахват водата от контактната повърхност на гумите с пътната настилка. Нов индикатор на изностването алармира за риска от възможна поява на аквапланинг.

Тихо движение при шофиране 

     Платформите и кухините в надлъжните канали на протектора, влияят върху притока на въздух и предпазва от възникването на едно неприятно дразнещо слуха свистене на гумата. Намаляването на въздействите от шума на пътя е провокирано от размера и клетъчната структура на вложените материали.

Ключови характеристики:

  • Отлично сцепление и стабилност на мокри настилки
  • Структура на гумата, пригодена за високи скорости и предлагаща бързо и прецизно управление
  • Ниско съпротивление при търкаляне