Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Зимна гума без шипове от Нокиан предназначена за SUV автомобили

Северен комфорт и стабилност. Използване на най-съвременните технологии за изработка на зимни гуми без шипове, предназначена за водачи на SUV автомобили

Нова топ гума за тежки и универсални SUV автомобили. Гумата предлага финно и прецизно зимно сцепление и приятно усещане за зимно шофиране. Ниското съпротивление при търкаляне осигурява и добра икономия на гориво.

Ключови предимства на гумата:

  • Първокласно зимно сцепление на лед, сняг и мокри пътища
  • Изключителна стабилност и мощни характеристики
  • Неограничен комфорт при всякакви зимни условия

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-Excellent_grip-wet-and-iceОтлично сцепление на мокри и заледени пътища

Ламелни джобове във външните протекторните блокчета на гумата, действащи като помпи спомагат за осигуряването на добър контакт с пътя. При разработката на предходните модели гуми, Нокиан патентоват специални ламели с формата на джобове в протекторните блокчета в раменната зона. За новите гуми това действие на помпичките е подобрено чрез увеличаване на техния обем. Тези миниатюрни джобове в ламелите действат като помпички които изпомпват водата и я държат далече от пътната настилка, като по този начин се гарантира, че гумата поддържа необходимия добър контакт с пътя по време на шофиране.

Заедно с класическите зигзагообразни ламели, ламелите помпи увеличават сцеплението на мокри и заледена настилка. По-голямата плътност на зигзагообразните ламели в агресивния протекторен дизайн подобряват сцепление което е необходимо в екстремно хлъзгаво време и дълбок сняг. Широките единични ламели доставят повече сцепление на груб лед и сняг. Силно оребрената повърхност и отворения блоков дизайн в раменете на гумата имат отличен самоочистващ ефект на сняг и киша.

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-The-most-advanced-non-studded-winter-grip Най-съвременно зимно сцепление от гуми без шипове

В каучуковата смес са включени частици с диамантена твърдост които подобряват сцеплението на гумата върху лед.

Nokian Cryo Crystal Концепция
Тайната на новите зимни гуми без шипове се крие в нейната каучукова смес, която включва микроскопични, ръбести кристални частички, които всъщност са необработени диаманти. Тези кристали дестват като вградени шипове, които със своите ръбчета захапват пътната повърхност и със своята острота създават допълнителни зацепващи ръбчета и сцепление.
Тази концепция на Nokian Cryo Crystal повишаво оптимално страничното и надлъжно сцепление на гумата. Отличното зимно сцепление на този нов продукт може да се усети най-вече на твърд хлъзгав лед, където гумата спира с няколко метра по-бързо при скорост от 80 km/h в сравнение с предходния моде който имаше отлично сцепление на лед.

Nokian-Hakkapeliitta-R2-SUV-Powerful-grip-on-ice-and-snowМощно сцепление на лед и сняг

Захват като с нокти подобрява сцеплението на лед и сняг, особено при спиране и ускоряване на автомобила. 

Сцепление с нокти
Увеличеното сцепление на тази нова гума може да се усети най-вече върху хлъзгав лед, където новата гума има няколко метра по-къс спирачен път при движение със скорост от 80км/ч в сравнение със своя предшественик който също имаше отлично сцепление на лед.


Изображение Име на артикул Производител W H D LI SI+ ROF Сезонност Цена
285/60R18 116R Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

285/60R18 116R Nokian Hakkapeliitta R2 SUV


Срок за доставка: 2 дни
Nokian 285 60 18 116 R --- 655.00лв.