225/55R18 102H TL Nokian WR G2 SUV XL

Ширина на гумата: 225
Височина на гумата: 55
Диаметър на джантата: 18
Товарен индекс: 102
Скоростен индекс: H
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Усилена гума:XL
Срок за доставка: Неизвестен

Nokian WR G2 SUV

Превъзходна производителност при киша за SUV автомобили

     Новата гума Nokian WR G2 SUV е била разработена за нуждите на шофиращите Европейски SUV. Когато е проектирана тази високо скоростна зимна гума, експертите на  Nokian Tyres са се фокусирали върху желанията на клиентите. Специално внимание е отделено на характеристиките на управление, особенно при високи скорости за всички видове пътна настилка.
     Гумата Nokian WR G2 SUV е превъзходна за управление на сняг и чист асфалт при високи скорости. Тази зимна гума притежава превъзходни характеристики за справяне със кишата като това не е направено за сметка на други ключови характеристики на добрата балансирана зимна гума. Гумите Nokian WR G2 SUV не се плашат и от вода, те притежават необходимото сцепление, остават стабилни и спират прецизно на мокри и влажни настилки.
      Благодарение на стабилното централно ребро, гумите Nokian WR G2 SUV се въртят лесно с намалено съпротивление при търкаляне. Намаленот съпротивление при търкаляне на гумите намалява разхода на гориво което от своя страна рефлектира върху намалените емисиии на въглероден двуокис - CO2.

Стабилна гума с добро сцепление на снежни, мокри и сухи настилки

     Отличното сцепление в киша на тази гума се дължи на новите технически идеи и иновации използвани при разработването на новите гуми: удобни ръбове изхвърлящи кишата, асиметричен протекторен дизайн и полирани гладки канали.
      Нова иновация, позволяващо мощно отключване и заключване на ламелите, повишава безопасността и характеристиките на шофиране при всякакви ситуации и най вече при бързо ускоряване.
      Каучуковата смес на зимните гуми Nokian WR G2 SUV комбирира силициев двуокис и растително рапично масло, извлечено от естесвени растителни материали. Тази каучукова смес увеличава сцеплението на мокро както и характеристиките на управление. Натуралното рапично масло осигурява подобрена устойчивост на нараняване и много добро сцепление при студено време.

Ефективно сцепление при спиране на мокри настилки

Външните блокчета по раменете на гумата са комплектовани със зигзагообразни ламели. Оптимизирани за SUV автомобили, тези ламели осигуряват добро сцепление на мокро и сняг.

Ключови предимства на гумите:

  • Превъзходно управление на заснежени и сухи пътища
  • Изключителна устойчивост при киша
  • Екстремни характеристики на мокро