215/40R17 87V TL Nokian WR A3 XL

Ширина на гумата: 215
Височина на гумата: 40
Диаметър на джантата: 17
Товарен индекс: 87
Скоростен индекс: V
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Nokian
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
71 dB
Усилена гума:XL
Срок за доставка: 2 дни

204.00лв.Nokian WR A3

Забрави за метеорологичните условия    

Nokian-WR-A3-prize-Auto-bild-2012

    Зимната гума Nokian WR A3 печели тестовете за зимни гуми сезон 2012 г. публикувани от немското автомобилно списание "Auto Bild", спечелил топ рейтинг "образцови гуми". Списанието "Auto Bild" хвали Nokian WR A3 като посочва: "Силни страни: отлични характеристики при управление на заснежени, мокри и сухи повърхности, стабилен контрол на посоката на движение и точна реакция на волана, най-кратък спирачен път на мокри и сухи настилки, нисък разход на гориво".

      Гумите Nokian WR A3 са оптимизирани за мощни автомобили като е обърнато специално внимание върху прецизното и чувствително управление при високи скорости. Това е една екологично съобразена гума която е продукт на нанотехнологиите, рапично масло и солидния опит на Nokian в произвоството на зимни гуми, което гарантират надеждна функционалност в типично зимните условия, присъщи на различни области от Централна Европа.

Nokian-WR-A3-with-nanobase-for-optimal-stabilityОсновата на гумата е разработена с помощта на нанотехнологиите за постигане на оптимална стабилност

       Спортната гума Nokian WR A3 е с асиметричен дизайн на протекора, която позволява на надеждно сцепление, без компромис при висока скорост на шофиране. Вътрешният дизайн на рамото допринася за отстраняването на вода и киша. 

     Nanobase структурата на каркаса разработена с помощта на нанотехнологиите подобрява характеристиките на управление и контрол на гумата при движение в завои, смяна на лентите и изпреварване. Гумата има образцови характеристики на контрол в екстремни ситуации породени от хлъзгави повърхности и пътища, като осигурява по-здрав захват. 

      Каучукова смес на протектора, съдържа криогенно рапично масло, и е нова комбинация от естествен каучук, силициев диоксид и рапично масло, което оптимизира зимното сцепление, сцеплението с влажна повърхност и устойчивост на износване при различни температури.

 

Nokian-WR-A3-with-The-golfball-like-Silent-Groove-Design-for-a-more-pleasant-response-and-higher-mileageДизайн на каналите напододяващ дизайна на топки за голф осигурява точен отговор на волана и дълъг пробег

   Полу-кръгли вдлъбнатини от двете страни на надлъжните ребра, наподобяващи модел на топка за голф, охлаждат протектора на Nokian WR A3 чрез свеждане до минимум отделянето на топлина и по този начин прави гумата по-издръжлива и безопасна дори и при високи скорости. Това нововъведение, наречено Silent Groove Design, също така намалява съпротивлението и осигурява по-дълъг пробег, благодарение на по-ниския разход на гориво. Нещо повече, тя успешно намалява както вътрешния така и шума при преминаване на превозното средство.

Nokia-WR-A3-Silent-sidewall

    Технологията  Silent Sidewall увеличава компфорта на шофиране. Специална специфична зона в страничната стена на гумите, филтрира шума и вибрациите от пътната настилка и през протектора ги предава на борта на гумата и по този начин намалява шума вътре в купето на автомобила.

 

 

 

 

Nokian-WR-A3-Winter-Safety-Indicator-for-added-safety and-comfortИндикатор за безопасното използване на зимните гуми добавя безопасност и комфорт

     Безпроблемното шофиране през зимата е възможно, само ако зимните гуми са в добро състояние. Зимната гума Nokian WR A3 притежава едно комфортно допълнение наречено Driving Safety Indicator (DSI) /индикатор за безопасно управление/ със уникална снежинка и показва в цифри оставащата дълбочина на протектора на гумата.

     Патентован от Nokian Tyres, този стандартен елемент е разположен в протекторните блокчета на гумата и показва остатъчната дълбочина на централните канали в милиметри. Символа на снежинката остава видим до остатъчна дълбочина 4 милиметра.
      Страничните стени на гумите притежават зона за изписване на препоръчителното налягане на гумите. Правилното налягане в гумите осигурява прецизното управление, намалява повредите на гумите и подобрява разхода на гориво.

Ключови предимства на гумите:

  • Абсолютно сцепление и превъзходно управление при всякаквви зимни условия
  • Стабилност и лесно управление при виски скорости
  • Намалено съпротивление при търкаляне, което се грижи за опазването на околната среда и намаления разход на гориво