185/55R16 87T Winter Snowcontrol XL W190

Ширина на гумата: 185
Височина на гумата: 55
Диаметър на джантата: 16
Товарен индекс: 87
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Pirelli
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
70 dB
Усилена гума:XL
Срок за доставка: Неизвестен
Winter SnowControl - е предназначена за леки автомобили с малък и среден обем на двигателя.
     В Winter Snowcontrol са реализирани редица технически нововъведения, основните от които - посока на протектора. Това е комплекс от блокове и канали, които си взаимодействат, за да осигурят напълно уникални характеристики на гумите.
     Протектора на Winter Snowcontrol е разработен по такъв начин, че да се възползва максимално от "ефекта на улавяне" на снега  навалял на пътя, се захваща от ламелните блокове на протектора, специално предназначени за това, което автоматично увеличава сцеплението на гумите с пътя. За подобреното сцепление спомага и закръглената форма на надлъжните и напречни канали и разположението на централните блокчета на протектора, насочени към осевата си линия под ъгъл.
     За подобряване на спирането спомагат и малките издатини по краищата на блокчетата, докато наклона на ламелите в блокчетата в обратната посока имат двоен ефект, подобряване на реакцията на превозно средство от волана по време на шофиране на сняг и намаляване на шума.
     Безшумността на Winter Snowcontrol постига чрез променливата стъпка на подреждане на блокчетата на протектора и различната им геометрия. В това отношение, Winter Snowcontrol е сравнима с модерни летни гуми.
     Адаптивната технология на каучуковата смес на протектора (Adaptive Compound Technology, ACT) е разработена, патентована и използвана от Pirelli при подготовката на нови материали за производството на гуми. В състава на каучуковата смес на Winter Snowcontrol се използват три различни полимери: BR, NR и SSBR. Първият намалява износването на гумите, като по този начин увеличават своя живот, а вторият подобрява управляемостта на автомобила при шофиране на сняг и при ниски температури, а третият - необходимото сцепление на сухо и мокро време.
     Външният слой на протектора на Winter Snowcontrol осигуряващ контакта с пътя е съставен на 100% от каучукова смес със силиконови полимери (силициев диоксид).