Sava Eskimo HP2

Sava Eskimo HP2 - зимни гуми без шипове с насочен дизайн на протектора, създадена за използване в леки автомобили от средния клас. Според производителя отличителните характеристики на този модел са на доброто сцепление и стабилна работа и спиране на мокро и сняг.

     Автомобилни гуми Sava Eskimo HP2 дъщерна марка на Goodyear в масово производство гумите са пуснати през 2016. В сравнение със своя предшественик, от 2010 г. модел Eskimo HP, второто поколение високоскоростни гуми са подобрили сцеплението на сняг и лед, което дава възможност за максимален контрол върху движението в зимни условия.

     По добрия ефективен контрол върху заснежени и заледени Sava Eskimo HP2 осигурява благодарение на  подобрената шарката на протектора. Разположените в централната част на протектора блокчетата имат формата на кука, които подобряват сцеплението и управлението на заснежени пътища.

     Мултирадиусния профил на гумата "генерира" дълга и широка контактна повърхност, където налягането между гумата и пътя се разпределя по-равномерно. Това не само подобрява сцеплението при хлъзгави зимни покрития, като например твърд утъпкан сняг и лед, но и позволява на гумите да се износват по-равномерно, а оттам идва и  по-дългия пробег на гумата.

     За по-доброто управление и спирачна ефективност на суха пътна настилка отговарят подсилените раменни блокчета които увеличават скоростта на предаваните усилия.

Разположените по начин който осигурява бързото поемане и разпръскване на водата и кишата от контактната повърхност, надлъжни отводнителни канали осигуряват отличното сцепление на зимната гума Sava Eskimo HP 2 на мокър път и топящ се сняг.

Sava Eskimo HP2 - качествени европейски гуми, използващи производствените технологии на Goodyear .


В тази категория няма продукти.